Slobodan Bane Krstić: FAR – primer dobrog informisanja

Sa velikim zadovoljstvom, ali i ponosom mogu da javno izgovorim i napišem: FAR je veoma uspešno prebrodio, posle samo dve godine, sve informativne bolesti! Zato vam, kao stariji kolega, čestitam na svemu što ste uradili, napisali, komentarisali, objavili u protekle dve godine vođeni željom da čitaoce bugarske nacionalne zajednice u Srbiji, ali i diljem sveta, objektivno i kvalitetno obavestite o brojnim društvenim, političkim, kulturnim, obrazovnim i drugim dešavanjima u našem Caribrodu, opštini, Republici Srbiji i Bugarskoj… Vaše tačne, pravovremene i uvek krajnje objektivne informacije mogu da posluže kao lep primer kako danas treba obaveštavati javnost. Mnogi treba da se ugledaju na vas! Nemojte da vas neke sitne, a možda i krupne političke i ideološke smicalice odvrate od koloseka kojim idete. Problema je bilo i biće ih i ubuduće, ali to ni u kom slučaju ne treba da vas pokoleba u vašim iskrenim namerama i htenjima.

Znam da ste mala redakcija, znam da imate sijaset problema, od kadrovskih do materijalnih, znam da vas pojedinci u gradu mnogo ne vole, još manje poštuju (a trebalo bi!), ali isto tako znam da ste izuzetno predani i odani poslu kojim se  bavite. Isto tako znam da su vaši novinarski ciljevi veliki i da vam je i te kako stalo da još bolje ispečete zanat i “novinarski hleb”. Vi to ne krijete, jer samo tako možete da prevladate poneke slabosti u svojim tekstovima, kojih ima (ali sve manje), što hrabri vas, ali i nas, vaše verne i odane čitaoce.

Trebalo bi dosta prostora da navedem sve ono što je vredno vašeg truda i rada. Daleko manje prostora posvetio bih ne primedbama, nego dobronamernim sugestijama, da budete još bolji, informativniji, analitičniji, pa ako hoćete i kritičniji. Mesta za napredak ima, verujem da ćete se sa tim složiti!

Uz čestitke koje upućujem svima u redakciji, želim da pojedini vaši projekti (o kojima će se ovih dana odlučivati na nivou opštine) budu prihvaćeni i materijalno podržani. Ako moja nadanja budu obistinjena, eto još jedne lepe prilike za radovanje, ali i za vaše nove novinarske  izazove, od kojih će  blagodeti imati ne samo bugarska nacionalna manjina u Srbiji.

Slobodan Bane Krstić, novinar, publicista i teatrolog

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar