Krijumčarenje parfema i ženske garderobe uoči 8. marta

Da je 8. mart na pragu vidi se i po carinskim zaplenama, u kojima dominiraju parfemi i ženska garderoba.

Carinici su tokom prethodna dva dana, u centralnom magacinu jedne kurirske službe u Šapcu, prilikom dubinske kontrole kod Niša i na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada zaplenili veliku količinu razne neprijavljene robe među kojom je najviše tekstila i parfema namenjenih lepšem polu, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

Parfemi su ipak bili najbrojniji u prekršaju otkrivenom na prelazu “Gradina” 6. marta, kada su carinici pored 60 parfema zaplenili i brojnu drugu robu (patike, majice, farmerke i haljine).

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je detaljno pregledan automobil novopazarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica srpskih državljana. Na uobučajeno pitanje carinika, šta ima da prijavi, vozač je rekao da ima dvadesetak majica u gepeku. Kese sa pomenutim majicama izvadio je iz prostora predviđenog za rezervni točak i pokazao ih cariniku.

Međutim, u unutrašnjosti automobila nalazilo se sve ono što putnici nisu prijavili: brojne  farmerke, haljine i patike, kao i više od 200 šnala za kaiševe i preko 60 različitih parfema.

Tokom dubinske kontrole na auto-putu, 6. marta otkriven je i kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka pun razne neprijavljene robe. Kamion je ka Nišu dolazio iz pravca Beograda, a u njemu se nalazilo skoro 50 kg kafe „amigos“, oko 30 pari trenerki „adidas“ i „najk“, 10 aparata za varenje i br usilica, mašina za poliranje, nekoliko kuhinjskih setova posuđa i „soni“ televizor.

Dan pre toga, carinici su u magacinu kurirske službe u Šapcu kontrolisali tovar kamiona pristiglog iz Subotice i pronašli mnogo različitih artikala, za koje se pretpostavlja da su u našu zemlju ušli bez plaćenih carinskih dažbina. Prilikom detaljnog pregleda zadržano je preko 50 kutija „kamagre“ za jačanje potencije, nekoliko „gesolajn“ generatora, 10 blendera „nutribulit“, raznog alata, poput bušilice sa postoljem, motornih testera, aparata za zavarivanje, električnih dizalica, a među pošiljkama, bez adekvatne propratne dokumentacije pronađene su čak i grejalica i usisivač.

Pored ovoga, oduzeti su i neprijavljena garderoba i parfemi, i to: preko 50 pari patika „najk“, „ribok“ i „adidas“, zatim oko 180 pari farmerki marki „valentino“ i „dolče i gabana“, kao i 10 parfema raznih marki („bulgari akva“, „lakost hipnoz“, „živanši“, „mis dior“ i dr.).

Izvor i foto: Uprava carina Republika Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar