Privredna delegacija Pirota u radnoj poseti Turskoj

Privredna delegacija Pirota predvođena predsednikom Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršnim direktorom Slobodne zone Pirot dr Draganom Kostićem, od 4. do 7. marta boravi u radnoj poseti Turskoj. Razmena iskustava, uspostavljanje poslovne saradnje i ostvarivanje značajnih kontakata i dogovora predstavljaju glavne teme razgovora između pirotske i turske delegacije, saopšteno je iz Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Delegacija iz Pirota održala je u ponedeljak, 5. marta sastanak sa gradonačelnikom Izmira Azizom Kocaogluom i sa rukovodstvom Slobodne zone “Izbas”, direktorom Gurselom Bahcivancilarom i njegovim saradnicima. Na sastanku je bilo reči o mogućnostima da turski privrednici investiraju u Pirot i iskoriste pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske. Tom prilikom gosti iz Srbije pozvali su gradonačelnika Kocauglua da poseti Pirot i Srbiju.

U utorak, 6. marta delegacija Pirota sastala se sa predsednikom Privredne komore Izmir, Ekremom Demirtasom.  Tom prilikom predstavljeni su ciljevi i aktivnosti Ugovorne okružne privredne komore Pirot i definisani pravci budućeg zajedničkog delovanja dve komore u oblasti razmene iskustava i unapređenja ekonomskih odnosa.

U sklopu posete Turskoj pirotski privrednici su imali sastanak sa predstavnicom Ministarstva ekonomije Republike Turske Senayom Satogluom, kao i sa izvršnim direktorom Esbas-a dr Farukom Gulerom i njegovim saradnicima. Nakon upoznavanja sa radom zone „Esbas“, izvršni direktor Zone Pirot dr Dragan Kostić i njegov pomoćnik za marketing Aleksandar Simonović predstavili su rad Slobodne zone Pirot i pogodnosti poslovanja u njenom režimu, i sa delegacijom obišli novu firmu u okviru zone „Gram Equipment“. Nakon obilaska Esbas-a upriličena je prezentacija Slobodne zone Pirot i pogodnosti za investicije u Srbiji u organizaciji „Turskih biznismena na Balkanu“.

Privrednu delegaciju Pirota u Turskoj čine predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, počasni konzul Srbije u Turskoj Metin Akdurak, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, vlasnik preduzeća D-Company Dragan Ćirić, direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov i pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za marketing Aleksandar Simonović.

 A. Todorov (Izvor i foto: Ugovorna okružna privredna komora Pirot)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar