Predstava “Da bar nisam žensko” 10. marta u Centru za kulturu u Bosilegradu

Ustanova “Centar kulture Bosilegrad” i opština Bosilegrad u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije u subotu, 10. marta, od 18:00 časova organizuju predstavu “Da bar nisam žensko”, po pričama Mahboub Taheri, migrantkinje koja je nastanjena u Prihvatnom centru u Bosilegradu.

Predstavu je režirao Vladan Đurković, a uloge Zehre i Fatme tumače beogradske glumice Milica Stefanović i Vaja Dujovic.

Priča komada prati mladu Avganistanku iz Irana Zehru, koja ne prihvata nametnuti položaj u svojoj zemlji i traži novu šansu.

Nakon teškog puta koji je morala da prevaili, pred njom je poslednji i najteži izazov – dobijanje azila. Dok razgovara sa službenicom migracionog centra, mora da je ubedi da su njeni razlozi za azil potpuno prihvatljivi.

”Pozivamo ljubitelje pozorišta da posete ovu predstavu i uvere se u njen kvalitet”, poručuju organizatori.

Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu, a ulaz je besplatan.

B. Ivanov

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar