Pavle Stoiljković iz Leskovca i Anastasija Čolović iz Beograda najbolji na teniskom turniru u Dimitrovgradu

Sedmogodišnji teniser TK „Šumice“ iz Leskovca Pavle Stoiljković pobednik je muškog dela teniskog turnira narandžastog nivoa za dečake do 9 godina koji je juče održan u Dimitrovgradu. On je u finalu bio bolji od Janka Milosavljevića iz TK „Magnet“ – Knjaževac rezultatom 4:0 u gemovima. Treće mesto podelili su domaći takmičar Pavle Iliev, član TK „Caribrod“ i Đorđe Pešić, teniser „Šumica“ iz Leskovca.

U konkurenciji devojčica do 9 godina najbolja je bila osmogodišnja Beograđanka Anastasija Čolović, članica TK „Reket“. Ona je u finalu savladala rezultatom 4:1 Isidoru Vesić iz TK „Lapčević“ iz Sokobanje. Ines Krstić iz TK „Magnet“ – Knjaževac osvojila je bronzanu medalju.

Utešni deo turnira odigran je samo kod dečaka. Prvi je bio Andrej Rangelov /TK „Caribrod“/, drugi Aleksa Salijević /TK „Caribrod“/, treći Đorđe Kocić /TK „Šumice“/, dok je četvrto mesto pripalo domaćem teniseru Aleksandru Vasilovu iz TK „Caribrod“.

Toni Denković, trener u Teniskom klubu „Caribrod“, a ujedno direktor i organizator turnira u Dimitrovgradu bio je zadovoljan organizacijom ove teniske smotre, kao i dolaskom dece iz raznih krajeva Srbije, uprkos lošim vremenskim uslovima.

„Pored dimitrovgradskih tenisera, imali smo takmičare iz Beograda, Leskovca, Sokobanje, Knjaževca. Ovo je turnir narandžastog nivoa iz programa Tennis 10s. Ovaj program je zvaničan ITF program za razvoj dece u tenisu do 10 godina starosti i obuhvata tri kategorije crveni, narandžasti i zeleni nivo. Deca se na ovim nivoima upoznaju sa osnovama teniske igre, nakon čega se pravi selekcija od strane trenera i onda se prelazi na veće i ozbiljnije nivoe takmičenja. U Teniskom klubu „Caribrod“ od ove godine imamo i nove članove Nemanju Ilijeva i Filipa Petrova koji su predškolskog uzrasta i Luku Pešića – prvi razred osnovne škole. Svi oni, kao i ostali članovi kluba pokazuju zavidan kvalitet za svoj uzrast, tako da dobrim radom i posvećenošću mogu izrasti u ozbiljne tenisere“ – rekao je Denković za portal FAR.

Organizator teniskog turnira u Dimitrovgradu je TK „Caribrod“, uz podršku Sportsko turističkog centra „Caribrod“ i Sportskog saveza „Caribrod“.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar