U sredu javna rasprava pred XXIII sednicu SO Dimitrovgrad

Pred XXIII sednicu Skupštine opštine Dimitrovgrad koja će biti održana 12. april (četvrtak) u 10:00 časova, predsednik SO Zoran Đurov zakazao je za sredu 11. april javnu raspravu.

Na dnevnom redu naći će se razmatranje i usvajanje predloga Odluke o usvajanju lokalnog Antikorupcijskog plana opštine Dimitrovgrad za period 2017-2021 godine,  godišnji izveštaj o radu Saveta za zdravlje i Opštinske uprave za proteklu godinu, kao i izveštaj o radu za 2017. i plan rada Doma zdavlja za 2018. godinu, izveštaj o radu Centra za socijalni rad, Ustanove za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“, Narodne biblioteke „Detko Petrov“ i Centra za kulturu za proteklu godinu.

Potreban  materijal za tačke dnevnog reda javne rasprave objavljen je na sajtu opštine Dimitrovgrad www.dimitrovgrad.rs i na galeriji „Metodi Meta Petrov“, a može se dobiti i od sekretara lokalnog parlamenta.

Na javnu raspravu, koja će biti održana u 13:00 časova u sali SO Dimitrovgrad, pozvani su predstavnici nadležnih organa opštine, javnih službi, udruženja građana, medija i zainteresovani građani.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar