a
 

Odbornici SO Dimitrovgrad usvojili Lokalni antikorupcijski plan opštine za period od 2017. do 2021. godine

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su na 23. redovnoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad Lokalni antikorupcijski plan opštine (LAP) za period od 2017. do 2021. godine.

Opšti cilj ovog strateškog dokumenta je transparentan rad organa lokalne samouprave, javnih preduzeća, ustanova i službi čiji je osnivač opština, kao i transparentno kreiranje i trošenje budžeta i adekvatan odgovor civilnog društva i medija na korupcijske izazove.

LAP je izrađen po modelu koji je sačinila Agencija za borbu protiv korupcije, uz podršku i u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština – Savezom gradova i opština (SKGO), imajući u obzir da je Akcionim planom za pregovaračko Poglavlje 23 predviđeno da Agencija za borbu protiv korupcije izrađuje model ovog akta.

Na sednici su usvojeni i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za proteklu kalendarsku godinu sledećih ustanova, korisnika budžeta – Centar za kulturu, Narodna biblioteka „Detko Petrov“, „Sportsko turistički centar Caribrod“, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja. Takođe, usvojeni su i godišnji izveštaji za 2017. godinu Saveta za zdravlje i Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad.

Između ostalog, na današnjem redovnom zasedanju lokalnog parlamenta usvojene su i odluke o izmenama odluke o Opštinskom veću, o sprovođenju sistematske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji opštine, o davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Dimitrovgrad, kao i odluku o ublažavanju posledica izazvanih gradom u selima Visočki Odorovci i Gulenovci.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar