a
 

U Dimitrovgradu održana Opštinska smotra recitatora, Okružna smotra zakazana za 21. april

U Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu juče je održana Opštinska smotra recitatora. U takmičenju na opštinskom nivou nadmetalo se ukupno 26 osnovaca i srednjoškolaca, po desetoro u kategoriji mlađi i srednji uzrast, i šestoro u grupi takmičara starijeg uzrasta.

Prema odluci žirija, za naredni nivo takmičenja u kategoriji od 1. do 4. razreda (mlađi uzrast) plasirali su se Veljko Stojanov, Matej Igov, Nađa Nikolov i Kristina Gicev. U grupi takmičara srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) na Okružnoj smotri recitatora učestvovaće Una Mančev, Helena Stojanov, Ana Kirov, i Marija Georgijev. Među srednjoškolcima ove godine najbolje su se pokazale Anđela Delčev, Lidija Delčev, Višnja Dimov i Jelena Kitanov.

U Dimitrovgradu, takođe u prostorijama Narodne biblioteke, ove godine će biti održano i takmičenje na okružnom nivou, u kome će učestvovati recitatori iz osnovnih i srednjih škola iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Okružna smotra recitatora zakazana je za subotu, 21. april, sa početkom u 10:00 časova, a u žiriju će se ovom prilikom naći troje profesora srpskog jezika: Srđan Savić iz Niša, koji je i direktor Niškog kulturnog centra, Zoran Cvetković, bibliotekar i pozorišni radnik iz Prokuplja, i Vlasta Cenić, pisac za decu i odrasle iz Doljevca.

D. Jelenkov

Foto: Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar