a
 

VIDEO: Koncert Hora sofijskih dečaka u Dimitrovgradu

Hor sofijskih dečaka pod dirigentskom palicom prof. dr Adriane Blagoeve održao je 21. aprila koncert u crkvi Rođenje Presvete Bogorodice u Dimitrovgradu.

U programu su učestvovale dve formacije ovog sastava – dečaci i momci. Hor ove godine obeležava 50 godina postojanja i rada, a pred ljubiteljima duhovne muzike i brojnih gostiju iz Dimitrovgrada, Pirota, Niša, Sofije i drugih gradova predstavio se melodijama u duhu Vaskršnjih praznika.

Koncert su organizovali Crkvena opština Dimitrovgrad i paroh dimitrovgradski Siniša Buvač, uz podršku opštine Dimitrovgrad i u saradnji sa umetnikom Brankom Nikolovim.

Snimatelj i montažer: Slaviša Milanov

Foto: Milana Videnov

Odgovorni urednik: Petar Videnov

Produkcija: Internet Portal Far

April 2018. god.

F O T O G A L E R I J A

K O N C E R T

Podeli vest
Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar