a
 

Aleksa Salijević osvojio Otvoreno prvenstvo Knjaževca u tenisu – Odličan nastup i ostalih dečaka iz TK „Caribrod“

Pobedom nad Ivanom Milisavljevićem iz Bora rezultatom 2:0 u setovima (5:2, 5:3) član Teniskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada Aleksa Salijević osvojio je „Otvoreno prvenstvo Knjažavca 2018“ za decu uzrasta do 8 godina starosti.

Osim Salijevića, uspešan nastup zabeležili su i ostali dečaci iz dimitrovgradskog kluba. Luka Pešić i Filip Petrov podelili su 3 mesto u glavnom, dok je Nemanja Ilijev bio najbolji u utešnom delu turnira.

Toni Denković, trener TK „Caribrod“ kaže za portal FAR da je prezadovoljan nastupom svojih pulena, kao i da ga raduje činjenica što oni napreduju iz dana u dan.

„U klubu imamo zaista talentovanu decu, koja su maksimalno posvećena tenisu. Svakodnevno pokazuju želju za napretkom i kao rezultat svega toga je njihov odličan nastup na teniskim turnirima. Aleksa je znatno popravio servis, što je pokazao i u finalnom meču danas, gde je odservirao 4 as udarca.  Luki Pešiću je ovo bio prvi turnir nakon samo dva meseca treninga i uspeo je da se domogne trećeg mesta. Filip i Nemanja takođe pokazuju da će biti odlični igrači, tako da mogu da kažem da Teniski klub „Caribrod“ ima veoma dobru perspektivu“ – naglasio je Denković.

Otvoreno prvenstvo Knjaževca je prvi letnji turnir iz kalendara Teniskog saveza Srbije. Organizator ove dečije sportske smotre je Teniski klub „Knjaževac“ iz istoimenog grada. Već 5. maja mladim dimitrovgradskim teniserima predstoji novi izazov, kada će svoje tenisko umeće pokazati na terenima Teniske akademije „Živković“ u Nišu.

 A. Todorov

Foto: Toni Denković

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar