a
 

Objavljena rang-lista projektnih predloga u okviru ReLOaD projekta u opštini Dimitrovgrad

Opština Dimitrovgrad objavila je rang-listu projektnih predloga organizacija civilnog društva koji su prispeli na Javni konkurs za organizacije civilnog društva u sklopu projekta ReLOaD u dimitrovgradskoj opštini.

Zainteresovane organizacije civilnog društva/udruženja građana mogle su da podnesu predloge projekata koji se odnose na nekoliko izabranih prioritetnih oblasti: podrška marginalizovanim grupama građana, lokalni ekonomski razvoj, mladi, razvoj održive poljoprivredne proizvodnje i očuvanje kulturne baštine.

Na konkurs je pristiglo ukupno 11 projektnih predloga, od kojih je za finansiranje odobreno 5 projekata, čiji su podnosioci Udruženje građanske inicijative Caribrod, Udruženje hendikepiranih lica HENDIKEP Dimitrovgrad, Udruženje građana Caribrod, Udruženje građana „Fokus Caribrod“ Dimitrovgrad i Centar za održivi prostorni razvoj „balkanARHItrav“ Dimitrovgrad. Kompletnu rang-listu možete pogledati na sajtu opštine Dimitrovgrad.

Kako je ranije navedeno u tekstu Javnog konkursa, za odobrene projekte biće izdvojena sredstva u iznosu od 5.000 do 35.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

„Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) je projekat koji u Albaniji, bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Zapadnom Balkanu i finansiran je od strane Evropske unije. Dimitrovgrad je jedna od pet jedinica lokalne samouprave na teritoriji Srbije izabranih za učešće u ovom projektu.

D. Jelenkov

Foto: Ivica Ivanov

Ostavi komentar