a
 

Predstavljanje projekta „Povećanje dostupnosti Zaštitnika građana građanima koji žive u unutrašnjosti Srbije“ i potpisivanje Sporazuma o dodeli bespovratnih sredstava 3. maja u Dimitrovgradu

U Dimitrovgradu će 3. maja biti predstavljen projekat „Povećanje dostupnosti Zaštitnika građana građanima koji žive u unutrašnjosti Srbije“ i potpisan Sporazum o dodeli bespovratnih sredstava za njegovu realizaciju.

Reč je o projektu koji sprovodi Zaštitnik građana uz finansijsku podršku Vlade  Republike Bugarske i posredstvom Ambasade Republike Bugarske u Republici Srbiji, a koji će tokom perioda od 18 meseci biti sproveden u 12 opština i gradova u Srbiji, među kojima je i opština Dimitrovgrad. Kako se navodi, cilj projekta je povećanje svesti javnosti o ljudskim pravima i unapređenje vidljivosti i dostupnosti Zaštitnika građana kao raspoloživog mehanizma za zaštitu prava građana u lokalnim sredinama.

Nakon polaganja cveća na spomenik Vasilu Levskom u centru Dimitrovgrada, zaštitnik građana Zoran Pašalić, zamenik zaštitnika građana, ombudsmanka Republike Bugarske i ambasador Republike Bugarske Radko Vlajkov održaće sastanak sa predsednikom opštine Dimitrovgrad Vladicom Dimitrovim. Zatim će u konferencijskoj sali Sportsko-turističkog centra u 13:30 časova biti svečano potpisan Sporazum o bespovratnim sredstvima koja za sprovođenje datog projekta Zaštitniku građana dodeljuje Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske posredstvom Ambasade Republike Bugarske.

Po potpisivanju Sporazuma, predsednik opštine Dimitrovgrad i gosti iz Srbije i Bugarske razgovaraće sa predstavnicima civilnog društva u Dimitrovgradu.

D. Jelenkov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Bez komentara

Ostavi komentar