Na “Gradini” kod Dimitrovgrada od ”najki” do dugmića ”tomi hilfiger”

Carinici su na „Gradini“ u saradnji sa graničnom policijom, prilikom ulaska u zemlju, u tri prekršaja zaplenili raznovrsnu robu, od „najki“ do dugmića sa potpisom Tomija Hilfigera, za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, saopštava Uprava carina.

Kada je 28. aprila autobus turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Istanbul – Novi Pazar stigao na red za kontrolu, carinici su u podu ispred prednjih točkova u tri crne kese pronašli nešto sakriveno. Na pitanje čiji je neprijavljeni tovar, javio se vozač autobusa, 57-godišnji Sjeničanin, a radi se o 24 para muških patika „najk“, kako se sumnja, kopija poznatog brenda.

Još dva prekršaja sa sličnim imeniteljem dogodila su se dan kasnije na istom prelazu. Najpre je u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je 37-godišnji državljanin Srbije prevozio robu od Istanbula do primaoca u Novom Pazaru pronađeno oko 350 kilograma neprijavljenog tovara. Reč je o štampanim platnima sa nazivima brendova „FK Barselona“, „Helou kiti“, „Patrolne šape“, „Spajderemen“.

I u tovaru kamiona novopazarskih registarskih oznaka koji je transportovao tekstilnu metražu, kožu, obuću, galanteriju i PVC delove iz Turske za firme primaoce u Novom Pazaru i Bajinoj Bašti, otkrivena je roba koja nije prijavljena u dokumentaciji. U pitanju su 4 aluminijumske felne, 1 rol-bar za džip i više od 40 kilograma metalnih dugmića za odeću sa potpisom Tomija Hilfigera.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar