a
 

U toku radovi na rekonstrukciji mosta u Pasterovoj ulici na reci Nišavi

U Dimitrovgradu su u toku radovi na sanaciji i rekonstrukciji mosta u Pasterovoj ulici na reci Nišavi. Vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije iznosi 8. 471. 480 dinara bez PDV-a. Investitor je Opština Dimitrovgrad koja pokriva troškove nadzora nad gradilištem i izrade projektne dokumentacije, dok je izvođač radova građevinsko preduzeće „Iformiks“ iz Pirota, rekao je za FAR Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine.

Petrov je naglasio da su radovi na pomenutom objektu bili odloženi na određeno vreme zbog visokog vodostaja reke Nišave.

„Nakon nekoliko dana izvođenja pripremnih radova, 3. maja su počeli radovi na sanaciji i rekonstrukciji mosta u Pasterovoj ulici. Zbog visokog vodostaja reke Nišave finansijer nam je maksimalno izašao u susret i radovi su bili odloženi, jer u protivnom, pošto je Nišava bujična reka, moglo je da dođe do nošenja skela i ostalog materijala.

Osim sanacije temelja, biće urađena kompletna rekonstrukcija i proširenje na dve kolovozne trake i dve pešačke staze. Sa početkom radova na kolovozu, saobraćaj će u tom delu grada u pojedinim periodima biti obustavljen, ali gledaćemo da to bude vremenski što kraće, kako bi ovaj deo grada nesmetano  funkcionisao“ – istakao je Petrov.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji mosta u Pasterovoj ulici je 75 kalendarskih dana.

  А. Todorov

Slaviša Milanov / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar