Dimitrovgradski predškolarci i učenici učestvovali u tradicionalnoj atletskoj priredbi Kros RTS-a kroz Srbiju

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je u 10:02 sati dao znak iz studija Radio televizije Srbije za početak krosa RTS-a kroz Srbiju. Učešće u ovoj tradicionalnoj atletskoj manifestaciji i jednoj od najmasovnijih priredbi u jugoistočnom delu Evrope, koja je prvi put održana 20. aprila 1991. godine, uzeli su i dimitrovgradski predškolarci, osnovci i gimnazijalci.

Najpre su startovali najstariji, odnosno učenici gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“. Oni su trčali u dvorištu škole, a prva mesta osvojili su: Nikola Miladinov i Milica Stoicev (I-razred), Nemanja Mangrov i Julija Kostov (II-razred), Darko Ivanov i Milena Hristov (III-razred) i Jovan Stoicev i Marija Ivanov (IV-razred).

Posle gimnazijalaca na red su došli najmlađi, koji su svoje trkačke sposobnosti pokazali u Sportskom centru “Park“. Najbrži u trci na 100 metara kod dece iz PU „8. septembar“ bili su Nemanja Iliev kod dečaka i Anđela Dimitrov kod devojčica.

Nakon predškolaraca, na atletskoj stazi u „Parku“ izašli su i učenici osnovne škole „Hristo Botev“.

U konkurenciji dečaka najbrži su bili: Stefan Nakov (I-razred), Filip Taškov (II-razred), Adrijan Ivanov (III-razred), Strahinja Asenov (IV-razred), Kristijan Grgov (V-razred), Andrija Dimitrov (VI-razred), Boris Dimov (VII-razred), Nemanja Sokolov (VIII-razred).

Kod devojčica najuspešnije su bile: Una Rangelov (I-razred), Lana Dimitrov (II-razred), Kamelija Đurov (III-razred), Nađa Aleksov (IV-razred), Vanja Vladimirov (V-razred), Anelija Petrov (VI-razred), Ksenija Aleksov (VII-razred) i Tea Denčev (VIII-razred).

Diplome osvajačima prva tri mesta na današnjem krosu RTS-a biće uručene u dimitrovgradskim obrazovnim institucijama. Na tradicionalnoj trkačkoj smotri učestvovalo je preko 400. 000 predškolaraca i učenika širom Srbije.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar