Na “Gradini” kod Dimitrovgrada zadržano 400 kg sumnjive robe

Na ulazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada carinici su 9. i 10. maja zaplenili oko 400  kilograma garderobe za koju se sumnja da je krivotvorena, a koja je transportovana iz Turske ka BiH i najverovatnije namenjena prodaji na pijaci „Arizona“, saopšteno je iz Uprave carina.

U kamionu turskih registarskih oznaka koji je 10. maja prevozio skoro 22 tone garderobe iz Turske ka distriktu Brčko, pronađeno je skoro 300 kilograma tekstilnih proizvoda sumnjivog porekla.

Reč je o više od 400 majica „armani“, „najk“, „miki maus“, „šanel“, skoro 400 šortseva „pepe džins“, „armani“ i „guči“, gotovo 150 pari papuča „armani“ i „lakost“, oko 100 pari patika „najk“ i „luj viton“, kao i približno 70 pari trenerki „najk“, „adidas“ i „tomi hilfiger“.

Јoš jedan sličan prekršaj otkriven i dan pre toga, u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji državljanin Makedonije. Skoro 23 tone garderobe kretalo se iz Turske ka Bosni i Hercegovini, a konačna destinacija joj je  najveća tamošnja pijaca kod Brčkog – „Arizona“.

Ipak, među tolikom količinom odeće našlo se i 100 kilograma sumnjive.

Reč je o ženskoj i dečijoj garderobi, tačnije o skoro 300 dečijih ranaca „helou kiti“ i „mini maus“, više od 100 ženskih ranaca i torbi „zara“, „šanel“ i „guči“, skoro 60 donjih delova dečijih trenerki „najk“, više od 30 šortseva „mini maus“ i oko 25 kaiševa „tomi hilfiger“ i „filip plejn“, za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar