Zavičajno udruženje „Caribrod“ organizuje u Nišu književno veče povodom Dana bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti

Zavičajno udruženje „Caribrod“ u saradnji sa Generalnim konzulatom R. Bugarske u Nišu u sredu, 23. maja od 18:00 časova u sedištu udruženja (Kej 29. decembar br. 8) organizuje književno veče povodom Dana bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti.

U ovom kulturnom događaju učestvovaće pesnici i kulturni radnici iz Srbije i Bugarske – prof. dr Edvin Sugarev, mr Elizabeta Georgiev, Velimir Kostov, Marjan Milanov, Iva Simeonov, Jelena Rančev i Albena Milev.

Dimitrovgradska poetesa Elizabeta Georgiev održače izlaganje na temu „Istorija i značaj književnosti i prevodilačke delatnosti u literaturi Republike Srbije i Republike Bugarske sa apekta Evropske unije”.

Virtuelni muzej Caribrod izložiće u prostorijama udruženja „Caribrod” postavku pod nazivom ”Caribrodska periodična štampa u periodu 1889-1919. godine.

Na literarnom skupu u Nišu prisustvovaće i Nikolaj Kolev, opunomoćeni ministar Generalnog konzulata R. Bugarske u Nišu, konzul Hristo Hristov, kao i Dejan Milev, većnik za kulturu, obrazovanje i informisanje pri opštini Dimitrovgrad.

Program se realizuje u okviru projekta “Kulturni centar Caribrod: širenje mreže kulturnih, informacionih i literarnih aktivnosti u Srbiji” i uz podršku Ministarstva spoljnih poslova R. Bugarske i Generalnog konzulata R. Bugarske u Nišu.

 A. Todorov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar