a
 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Dimitrovgradu – dragocenu tečnost dalo 35 osoba

Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša organizovali su danas u holu Centra za kulturu u Dimitrovgradu četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dimitrovgrađani su još jednom pokazali humanost na delu, a krv je dalo 35 davalaca.

Prema podacima organizatora, u prva četiri meseca u dobrovoljnim akcijama na teritoriji Pirotskog okruga odazvalo se 1200 ljudi, dok je u Dimitrovgradu od početka godine dragocenu tečnost dalo 145 građana.

 A. Todorov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar