a
 

FOTO: Maturantska parada u Dimitrovgradu 2018

Podne na gradskom trgu u Dimitrovgradu danas je bilo u znaku mladosti, muzike i igre. Pred brojnim građanima koji su se okupili da proprate tradicionalnu maturantsku paradu, poznati francuski ples kadril uz zvuke Štrausove operete „Slepi miš“ odigralo je oko 120 sada već svršenih osnovaca i srednjoškolaca – maturanata Osnovne škole „Hristo Botev“ i Gimnazije „Sv. Kirilo i Metodije“.

Uz želju da po završetku osnovne i srednje škole sa mnogo uspeha nastave svoj dalji životni put, pre početka manifestacije maturante su pozdravili opštinski većnik za omladinu, kulturu i sport Slavoljub Manoilov, kao i direktorka OŠ „Hristo Botev“ Katarina Simeonov. Kako je naglašeno, Dimitrovgrad spada u manju grupu gradova u Srbiji u kojima se u tradicionalni Maturantski ples – „Ples sa Evropom“, pored svršenih srednjoškolaca uključuju i mali maturanti.

Nakon odigranog kadrila, današnja manifestacija završena je u još življem ritmu – zajedničkim kolom.

Maturantski ples održan je u organizaciji “Sportsko-turističkog centra Caribrod”, u saradnji sa OŠ “Hristo Botev” i Gimnazijom “Sv. Kirilo i Metodije” i pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad. Ove godine dimitrovgradski maturanti u „Ples sa Evropom“ uključili su se po deseti put.

Kako je izgledala ovogodišnja maturantska parada u Dimitrovgradu, pogledajte i u našoj foto-galeriji.

D. Jelenkov

Foto: Slaviša Milanov / Petar Videnov

Bez komentara

Ostavi komentar