Na “Gradini” kod Dimitrovgrada bunker u podu mercedesa prepun cigareta

Na izlazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada carinici su u saradnji sa policijom 24. maja sprečili krijumčarenje skoro 3.000 paklica cigareta koje je vozač krio u specijalno izrađenom bunkeru u podu automobile, saopštava Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes“ bugarskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio 50-godišnji državljanin Bugarske.

Na osnovu analize rizika carinski službenici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, putnika i prtljag. Tom prilikom su uočili da je pod „mercedesa“ prepravljan, pa je dalja kontrola nastavljena u garaži opremljenoj hidrauluičnom dizalicom i potrebnim alatom.

Kada su izvadili vozačevo i suvozačevo sedište i podigli pod automobila, carinici su otkrili dva otvora iz kojih se pristupa specijalno izrađenom bunkeru prekrivenom  zašrafljenim limenim tablama koje su služile kao poklopac.

Otvaranjem poklopca u bunkeru je pronađeno skoro 300 boksova cigareta „merlin pink“ bez akciznih markica. Vozač je carinicima rekao da je izradu bunkera platio 1.000 bugarskih leva i da je cigarete kupio na Kopaoniku.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar