a
 

Prvi tretman protiv komaraca 31. maja u Dimitrovgradu

Preduzeće „SANIT M&M“ iz Niša obaveštava građane opštine Dimitrovgrad da će se u četvrtak, 31. maja obaviti prvi ovogodišnji tretman suzbijanja odraslih formi i larvi komaraca.

Suzbijanje odraslih formi komaraca počinje u 06:00 časova ujutru i vrši se ULV uređajima sa zemlje koji prave aerosolnu maglu na sledećim lokacijama: priobalje reka Nišava na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе, priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje, priobalje Lukavičke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu, vada Sportskog centra Park i gradske pijace do ulivanje u reku Nišavu i gradske zelene površine.

Kako bi se tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice. reduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretiranja ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce i da prozore svojih stambenih jedinica u ranim jutarnjim časovima drže zatvorenim. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Suzbijanje larvi komaraca počinje u 08:00 časova ujutru i vrši se razbacivanjem granula u vodena staništa komaraca na sledećim lokacijama: priobalje reka Nišava na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе, priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje, priobalje Lukavičke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu, vada Sportskog centra i gradske pijace do ulivanje u reku Nišavu. Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti kod građanstva.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje.

Za sve dodatne informacije građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel: 018-258-019 i 018-243-876.

P. Videnov (izvor: „SANIT M&M“ D.O.O. Niš)

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar