Stefani Ilijev bronzana na juniorskom prvenstvu Centralne Srbije u atletici na „Čika Dači“

Članica Atletskog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada Stefani Ilijev osvojila je bronzanu medalju u skoku u vis, na pojedinačnom atletskom prvenstvu centralne Srbije za starije juniorke u Kragujevcu. Ona je postigla rezultat 1.20 metara.

Stefani Ilijev, osvajačica medalje izjavila je za FAR da je veoma zadovoljna svojim nastupom u Kragujevcu, kao i da se je prvi put takmičila u skoku uvis.

„Osvajanjem bronzane medalje na svom debitanstskom nastupu u disciplini skok u vis ostvarila sam fenomenalan rezultat. Bila sam pomalo iznenađena jer zaista nisam to očekivala. Konkurencija je bila jaka, tako da ovaj uspeh još više dobija na značaju. Ostvareni razultat je plod dobrog rada i priprema sa trenerima u klubu. Za skok u vis najveće zasluge idu na račun trenera Aleksandra Markova koji je uložio puno napora i truda kako bi se pripremila za ovo takmičenje“ – rekla je Ilijeva.

Osim Ilijeve na atletskoj smotri u Kragujevcu AK „Balkan“ predstavljali su Milica Stoicev, Andrija Stojiljković i Sara Jelenkov. U konkurenciji juniorki Stoiceva je u trci na 100 metara ostvarila deveti rezultat sa vremenom 13.70. Andrija Stojiljković je u disciplini skok u dalj ostvario lični rekord sa preskočenih 5.57 metara i zauzeo 7. mesto u finalu. Sara Jelenkov je učestvovala van konkurencije u skoku u vis i zauzela je drugo mesto.

Na atletskom nadmetanju koje je održano 9. juna na stadionu Čika Dača u Kragujevcu učestvovalo je preko 300 takmičara iz cele Srbije.

  A. Todorov

Foto: Atletski klub Balkan – Dimitrovgrad

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar