Uprava carina: Zaplenjeni falsifikati brendirane garderobe i galanterije

Carinici su na ulazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada  u kamionu  koji je prevozio garderobu iz Istanbula do Distrikta Brčko u BiH pronašli nešto više od 100 kilograma odeće za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Reč je, naime, o skoro 200 torbi sa natpisom „armani”, „guči” i „diskardid”, gotovo 400 pari donjeg veša „kelvin klajn” i „bos”, kao i 100 kompleta pidžama „snupi”, a pre dva dana  i u carinskoj ispostavi Raška, otkriveno je više od 750 kilograma garderobe sumnjivog porekla u dva kamiona pristigla iz Turske, saopšteno je iz Uprave carina.

U tovaru teškom više od 24 tone repromaterijala za tekstilnu industriju koji je otkriven  u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je državljanin te zemlje prevozio robu za firmu uvoznika u Novom Pazaru, otkriveno je i 650 kilograma neprijavljene robe dizajnirane u duhu svetskog prvenstva u Fudbalu, i za nju se sumnja da nije autentična.

 

 

Reč je o majicama sa nazivima dobro znanih fudbalskih klubova, ali i sa brojevima dresova i prezimenima fudbalera koji ih nose, kompleti šortseva i majica, kao i patike, sve sa potpisom poznatih brendova, skoro 600 pari „najki“, ali i platnenih patika „luj viton“ i „guči“.

Zaplenjeno je i više od 300 kompleta dresova „puma“ sa natpisom „Srpska fudbalska reprezentacija“, ali i dresova marke „najk“ sa imenom fudbalskog kluba „Pe-Se-Že“, te  oko 250 majica „adidas“, „najk“ i „puma“ sa potpisima francuske, nemačke i ostalih fudbalskih reperzentacija, kao i klubova „Real Madrid“, „Arsenal“, “Juventus“ i drugih.

Izvor: Tanjug / Uprava carina

Foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar