a
 

Asfaltiran lokalni put u selu Gradinje

U dimitrovgradskom selu Gradinje juče je asfaltirana deonica lokalnog puta u dužini od 942 metra. Radovi su finasirani od strane Koridora Srbije, a njihova vrednost je 13 miliona dinara bez PDV-a. Izvođač je grčka firma „Aktor“.

U izjavi za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu je rekao da su asfaltiranjem ove deonice demantovane tvrdnje opozicije iz 2015. godine, koja je tada, kada su prebačena sredstva za izgradnju druge faze ulice Georgi Dimitrov, izrazila sumnju da će sve ulice na teritoriji opštine ostati nezavršene i dodao da je ovo odgovor njima, a ujedno i dokaz da je aktuelno opštinsko rukovodstvo odgovorno.

Pomoćnik predsednika je kazao da je širina kolovozne trake 4,5 m, sa bankinama od po jednog metra sa obe strane gde su tehnički uslovi to dozvolili, dok je debljina asfalta 6 cm i naveo da je nadzor nad radovima vršila firma „Eptisa“. On je takođe istakao da je očišćen postojeći cevasti propust kako ne bi dolazilo do zapušenja, a ujedno je urađen i nov cevasti propust.

Conević je najavio da će uskoro početi radovi na deonici puta Planinica – Banski Dol – Poganovo u dužini od 3994 metra i dodao da su u toku pripremni radovi na deonici Kusa Vrana – Trsnki Odorovci, gde će početkom naredne nedelje početi asfaltiranje ovog putnog pravca.

  A. Todorov

Foto: Žan Conević

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar