Atletičarka „Balkana“ Sara Jelenkov osvojila bronzanu medalju u Kragujevcu

Članica Atletskog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada Sara Jelenkov osvojila je bronzanu medalju na Pojedinačnom atletskom prvenstvu Centralne Srbije za mlađe pionirke, koje je 30. juna održano na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Jelenkova je u disciplini skok u vis ostvarila rezultat 1,35 metara, što joj je ujedno bio i lični rekord. U izjavi za FAR mlada dimitrovgradska atletičarka je rekla da je izuzetno zadovoljna osvajanjem medalje, i ujedno se zahvalila svom treneru Aleksandru Markovu na odličnoj pripremi za ovo takmičenje.

U Kragujevcu je nastupila i Marija Stankov, koja je u disciplini skok u dalj izborila plasman u finale i zauzela 6. mesto u konačnom poretku.

Atletičarke Balkana Andrea Kirkov i Lana Stamenov takmičile su se u konkurenciji atletskih škola. Kirkova je u skoku u dalj zauzela 6. mesto u finalu sa preskočenih 3,40, dok je Stamenova u disciplini bacanje vorteksa ostvarila deveti rezultat.

Atletsko nadmetanje u Kragujevcu organizovao je AK „Radnički“, Atletski savez Centralne Srbije i Atletski savez Srbije.

  A.Todorov

Foto: AK „Balkan“ – Dimitrovgrad

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar