a
 

Novoizgrađena petlja „Dimitrovgrad zapad” puštena u saobraćaj

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Koridori Srbije 3. jula pustili su u saobraćaj novoizgrađenu petlju “Dimitrovgrad zapad“ na deonici autoputa E80, Obilaznica Dimitrovgrada.

Petlja predstavlja vezu između autoputa i ulice Georgi Dimitrov, kroz poslovnu zonu u zapadnom delu Dimitrovgrada, prenosi Danas.

Izgradnji veze između autoputa i ulice Georgi Dimitrov pristupilo se prema zahtevu Opštine Dimitrovgrad, a uz prethodnu saglasnost Svetske Banke, da se uz izgrađenu istočnu petlju Gradina u blizini carinskog terminala, ostvari i direktna zapadna veza kroz privrednu zonu grada Beleš, čime građani dobijaju direktan izlaz na autoput, navodi se u saopštenju.

Prema projektu, radi se o dvosmernoj saobraćajnici dužine 942 m i mostu preko reke Nišave ukupne dužine 90m. Izgrađeni su krakovi iz Dimitrovgrada na autoputu u pravcu Niša i iz Niša ka Dimitrovgradu.

Saobraćajnica prolazi kroz područje buduće privredne zone Beleš i u potpunosti je uklopljena u planirane saobraćajnice ove privredne zone.

Nakon završnih asfalterskih radova, ugradnje ivičnjaka, zaštite kosine, elektroradova na javnom osvetlenju, postavljanja saobraćajne signalizacije, radova na odvodnjavanju i humuziranju kosina, Petlja “Dimitrovgrad zapad” spremna je za saobraćaj.

Kako se navodi u saopštenju ukupna vrednost radova je na ovoj saobraćajnici iznosila je 131.743.254.07 RSD.

Izvor: Danas

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la
Latest comment
  • Kusa petlja. Za Sofiju i ka Sofiji nece biti moguce ukljucenje.Tako je to kad se radi po komandi sa vrha, a ne po projketu za koji su vec uzete pare od Svetske banke i EBRD, i po kome su za Dimitrovgrad vec bila predvidjena iskljucenja-ukljucenja i na zapadu i na istoku.
    Tako je govorio Tadic kada je put ugovoren ,tako se govorilo i u svim ranijim TV prilozima i napisima, a onda su verovatno izvodjaci, Koridori i Putevi, zaboravili na to, pa je zbog kontrole finanisijera petlja zapad na brzinu reaktivirana, ali u vidu neke zapetljane polupetlje, na kojoj su izgleda pomesani i pravci i smerovi, po principu poklonjenom konu se u zube na gleda, mada meni vise mirise na onu staru, grcku -Cuvaj se Danajaca i kada poklone nose. PS. Molim zlonamerne da Danajce na shvate kao AV.

Ostavi komentar