Drugi Jump – kamp „Dimitrovgrad 2018“ počinje 8. jula – I ove godine promoter je Dragutin Topić

Od 8. do 16. jula u Dimitrovgradu će biti održan drugi međunarodni kamp za skakače „Jump – kamp – Dimitrovgrad 2018“. Ova atletska manifestacija okupiće trenere i оko 40 mladih atletičara iz Srbije i susedne Bugarske u sledećim disciplinama – skok u vis, skok u dalj, troskok i skok s motkom.

U sklopu kampa biće održana obuka za mlade skakače, atletski seminar, kao i tradicionalni 23. Međunarodni miting skakača. I ove godine promoter kampa biće Dragutin Topić*, jedan od najboljih srpskih atletičara svih vremena.

Organizatori ove atletske smotre su Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada, STC „Caribrod“, Atletski savez Centralne Srbije i Atletski savez Srbije. Pokrovitelj manifestacije je opština Dimitrovgrad.

*Dragutin Topić je rođen 1971. godine u Beogradu. Od 1993. godine drži državni rekord skoku uvis sa preskočenih 2,38 m. Prvi veliki međunarodni uspeh Topić je postigao na svetskom juniorskom prvenstvu u Plovdivu, 1990. godine, kada je osvojio zlatnu medalju sa juniorskim svetskim rekordom (2,37 m) . Njegov rezultat iz Plovdiva je i danas zvanični svetski rekord u toj konkurenciji. Učestvuje na Olimpijskim igrama u Barseloni, Atlanti, Sidneju, Atini, Pekingu i Londonu.

U 41. godini Topić je bio među najstarijim učesnicima atletskih takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu i jedini atletičar koji je šest puta učestvovao na najvećim i najprestižnijim svetskim sportskim skupovima. Najveći uspeh na Olimpijadi zabeležio je 1996 godine u Atlanti (SAD) kada je osvojio 4. mesto. Postiže zapažene rezultate i na svetskim prvenstvima, a u finalu Gran pri serije atletskih mitinga dva puta je bio treći, 1994. u Parizu i 2000. godine u Dohi.

Dragutin Topić je višetruki prvak Balkana, Jugoslavije i državne zajednice Srbija i Crna Gora.

  A. Todorov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar