Ministar Aleksandar Vulin na Vlaškoj planini kod Dimitrovgrada obišao lokaciju snimanja dokumentarno-igranog filma o borbama na Košarama i Paštriku

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas na padinama Vlaške planine kod Dimitrovgrada lokaciju snimanja seta dokumentarno-igranog filma o borbama na Košarama i Paštriku 1999. godine. Tom prilikom, ministar Vulin istakao je važnost snimanja ovakvog projekta kako bi bitke i heroji koji su učestvovali u njima bili otrgnuti od zaborava.

Početkom godine Vojnofilmski centar „Zastava film“ i Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane, započeli su snimanje dokumentarno-igranog filma o borbama na Košarama i Paštriku.

Prema rečima autorke filma Slađane Zarić, na obroncima Vlaške planine snimaju se scene o delu borbi koje su se vodile na Paštriku, a zimus su rađene rekonstrukcije događaja i tragičnih priča koje su se dešavale na Košarama.

Film će biti emitovan na dvadesetogodišnjicu NATO bombardovanja kao zahvalnost svima koji su štitili granicu otadžbine tokom 1999. godine, ali i počast onima koji su dali živote za odbranu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Izvor i foto: mod.gov.rs

Napisao/la
Latest comment
  • Naucite geografijuuuuuuuu….
    Vlaska planina ne kod Pirota.

Ostavi komentar