a
 

Počeo prvi krug upisa u srednje škole, Gimnazija u Dimitrovgradu na listi želja 63 učenika

U Srbiji je danas počeo prvi krug upisa učenika u srednje škole za školsku 2018/2019. godinu.

U Gimnaziji „Sv. Kirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu i ove godine planiran je upis  ukupno četiri odeljenja: dva gimnazijska odeljenja opšteg tipa i dva odeljenja za obrazovni profil turističko-hotelijerski tehničar, pri čemu se u okviru oba profila u jednom odeljenju nastava izvodi na srpskom, a u drugom na bugarskom jeziku.

Na osnovu liste želja koju su popunjavali svršeni osnovci, za dimitrovgradsku Gimnaziju opredelilo se ukupno 63 učenika: 15 za gimnazijsko odeljenje na srpskom i 16 na bugarskom jeziku, a za profil turističko-hotelijerski tehničar – 15 za nastavu na srpskom, i 17 na bugarskom jeziku.

Novina koja očekuje buduće srednjoškolce je opredeljivanje za izborne programe, čime će biti omogućeno da učenici samostalno kreiraju deo svog obrazovanja u zavisnosti od svojih potreba i interesovanja. U Gimnaziji „Sv. Kirilo i Metodije“ ponuđeni programi su Jezik, mediji i kultura, Zdravlje i sport, Umetnost i dizajn i Primenjene nauke, od kojih učenici biraju dva. Detaljniji podaci o izbornim programima, kao i dodatne informacije o upisu mogu se naći na sajtu Gimnazije.

Upis u srednje škole trajaće i sutra, a u Gimnaziju u Dimitrovgradu učenici se mogu upisati u periodu od 8:00 do 15:00 časova.

Na preostala slobodna mesta budući srednjoškolci moći će da se upišu u drugom upisnom krugu u četvrtak, 12. jula.

D. Jelenkov

Foto: Dijana Jelenkov / Danijela Apostolov Videnov

Bez komentara

Ostavi komentar