a
 

„Bosilegradsko sportsko leto 2018“: Najmlađi fudbaleri otvorili tradicionalni letnji turnir u malom fudbalu

Najmlađi fudbaleri, takmičari od prvog do petog razreda, otvorili su 8. jula tradicionalni letnji turnir u malom fudbalu koji se održava u okviru manifestacije „Bosilegradsko sportsko leto 2018“. U prvim utakmicama „Orlovi“ su savladali ekipu „Neki novi klinci“ rezultatom 5:0, dok su „Lavovi“ sa 2:1 bili bolji od „Krain dola“.

Posle najmlađih, kao nastavak aktivnosti u okviru letnjih sportskih dana nadmetaće se pioniri, juniori i seniori. Tokom leta u Bosileradu će, osim fudbala, biti organizovana i takmičenja u košarci, odbojci, tenisu, basketu i stonom tenisu. Sve zainteresovane ekipe za učešće na letnjim turnirima mogu se prijaviti u prostorijama Fudbalskog kluba „Mladost“.

U zavisnosti od takmičenja turniri će se održati na na stadionu Peskara, na sportskom terenu Izvorštica, kao i u sportskoj hali Centra za kulturu.

Pokrovitelj sportskih aktivnosti u okviru manifestacije „Bosilegradsko sportsko leto 2018“ je opština Bosilegrad u saradnji sa Sportskim savezom Bosilegrada.

  A. Todorov (Izvor: Sportski savez Bosilegrad)

Foto: Antoneta Zareva

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar