a
 

Za 24. jul zakazana XXV sednica SO Dimitrovgrad

XXV sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad sa 19 tačaka na dnevnom redu biće održana u utorak 24. jula.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje i usvajanje naći će se predlozi Odluka o izradi Plana detaljne regulacije uslužnog centra „Dimitrovgrad-Gradina“ i o pristupanju izrade Statuta opštine Dimitrovgrad i imenovanju Komisije za izradu nacrta Statuta.

Na dnevnom redu je, između ostalog, i predlog Odluke o pokretanju postupka utvrđivanja javnog interesa za eksproprijaciju i administrativni prenos nepokretnosti radi izgradnje lokalnog puta od stacionara do spomenika na Neškovom visu u KO Dimitrovgrad.

Pored seta pravilnika za dodelu podsticajnih sredstava iz oblasti agrara, na dnevnom redu je i razmatranje i usvajanje predloga Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Dimitrovgrad za 2018. godinu, kao i predloga Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu JP „Komunalac“ za 2017. godinu, Izveštaja o aktivnostima Štaba za vanredne situacije u protekloj i Godišnjeg plana za ovu godinu.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar