a
 

Proćislo leto, intenzivan saobraćaj i promenljivo vreme zadržavanja na graničnim prelazima u Srbiji

Ovo leto ostaće upamćeno kao „proćislo leto“, promenljivo i sa čestim padavinama.

Prema zvaničnoj prognozi nad Srbijom i u četvrtak oblaci. Mestimično će biti kiše, a na severu i istoku zemlje i kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom.

Maksimalna dnevna temperature od 22 do 26 stepeni.

Evo kako u grafičkom prikazu izgleda prognoza vremena do kraja sedmice sa upozorenjima i verovatnoćom ostvarenja opasnih pojava.

Prema podacima Auto-moto Saveza Srbije, i danas se očekuje intenzivniji saobraćaj na putevima koji vode ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.

Vozači danas treba da budu oprezni zbog mokrih i klizavih kolovoza zbog najavljenih padavina. Usporena vožnja je moguća na deonicama gde se izvode radovi.

Promenljivo vreme zadržavanja očekuje vozače na graničnim prelazima.

Ukoliko planirate putovanje najbolje je da krenete pre i posle vikenda kako bi ste izbegli duge kolone i višesatna zadržavanja, savetuju iz AMSS-a.

P. Videnov (izvor: RTS / AMSS / RHMZ)

Foto: AMSS / RTS / G. V.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar