Mladi teniseri „Caribroda“ ostvarili dobre rezultate na svom prvom ovogodišnjem teniskom turniru narandžastog nivoa u Zaječaru

Četvoro članova Teniskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada ostvarilo je dobre rezultate na Internacionalnom teniskom turniru narandžastog nivoa za dečake i devojčice uzrasta do 10 godina koji je 21. jula održan u Zaječaru.

U konkurenciji dečaka, gde je nastupilo 14 takmičara, mladi dimitrovgradski teniseri Pavle Iliev, Andrej Rangelov i Aleksandar Vasilov zabeležili su po dve pobede u grupnoj fazi nadmetanja i ostvarili plasman u četvrtfinale zlatnog (glavnog) turnira. Četrvtfinalni mečevi bili su prevelik zalogaj za dimitrovgradske takmičare kojima je nakraju pripalo 5. mesto.

U ženskom delu turnira učestvovalo je 9 devojčica, koje su se nadmetale u 3 grupe. Teniserka „Caribroda“ Genoveva Veva Igić nije uspela da izbori plasman u polufinale u zlatnom (glavnom) delu turnira, jer je voljom žreba bila svrstana u izuzetno jaku grupu. U srebrnom (utešnom) delu turnira Igićeva je zauzela treće mesto.

Trener Teniskog kluba „Caribrod“ Toni Denković rekao je za FAR da je na teniskom turniru u Zaječaru konkurencija bila veoma jaka, ali da je on zadovoljan nastupom svojih tenisera.

„Ovo je bio naš prvi ovogodišnji nastup na tuniru narandžastog nivoa i mogu da kažem da su se deca predstavila u veoma dobrom svetlu. Genoveva Igić je, iako trenira svega 6-7 meseci, pokazala dobru igru i odlično se nosila sa znatno iskusnijim devojčicama, koje su ujedno bile glavni konkurenti za najviši plaman na turniru.

Što se tiče dečaka, Pavle, Andrej i Aleksandar su odgrali zanimljive i neizvesne mečeve i pokazali veliku borbenost i izgarali za svaki poen, što je za svaku pohvalu. Imajući u vidu da je kokurencija na turniru bila veoma jaka, ovo zaista predstavlja odličan rezultat. Ovim putem bih se zahvalio i lokalnoj samoupravi koja nam je izašla u susret i pružila nam svu neophodnu podršku za naše učešće na ovom takmičenju“ – istakao je Denković.

Teniska smotra za decu u Zeječaru, čiji je organizator AS „Timok“, okupila je 23 mladih tenisera mahom iz Srbije, kao i dve takmičarke iz Nemačke i susedne Bugarske.

  A. Todorov

Foto: Toni Denković

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar