VIDEO: U ritmu kvalitetnog rok zvuka – „Van Gogh“ po prvi put u Dimitrovgradu

Poznati srpski muzički sastav „Van Gogh“ sinoć je u Dimitrovgradu okupio veliki broj poštovalaca kvalitetnog rok zvuka svih generacija.

Grupa koja uspešnu muzičku karijeru gradi još od 1986. godine, sinoć se po prvi put predstavila pred dimitrovgradskom publikom i izvela niz poznatih hitova – od popularnih starijih numera poput „Neko te ima noćas“, „Mama“, „Brod od papira“, „Tanka nit“… preko pesama koje su obeležile noviji period njihovog rada, do najnovijeg albuma „Ako stanemo, gubimo sve“ iz 2016.

Iako su na sceni nešto više od tri decenije, ovi vrsni muzičari nisu izgubili ništa od svoje „zarazne“ muzičke energije – što su pokazali i sinoć pred brojnim Dimitrovgrađanima, koji su ih nagradili ovacijama i burnim aplauzima i zajedno sa njima otpevali svima poznate hitove, što sa terena za mali fudbal, što sa same bine kao „specijalni gosti“.

Da ljubav prema dobroj muzici još uvek živi i u ovom malom gradu na jugoistoku Srbije, konstatovao je i sam frontmen benda Zvonimir Đukić Đule, koji je u živoj interakciji sa publikom i uz svesrdnu pomoć kolega iz benda priredio sjajan dvočasovni muzički šou.

Ovaj odličan rok koncert upotpunio je program ovogodišnjeg „Caribrodskog sportskog leta“, a organizovan je od strane Sportsko-turističkog centra „Caribrod“ i pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

Nakon Dimitrovgrada, rok energiju „Van Gogh“ sutra donosi i u Pirot, a koncert će u okviru „Pirotskog kulturnog leta“ održati na Omladinskom stadionu.

Deo atmosfere sa sinoćnjeg koncerta grupe „Van Gogh“ u Dimitrovgradu pogledajte i u našoj foto-galeriji i video-zapisu.

D. Jelenkov

Foto i video: Slaviša Milanov


Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar