Otvaranje filmskog Nišvila 5. avgusta, od juče skuplje ulaznice za koncert grupe Laibach i Nišville Movie Summit

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju, 5. avgusta, na dve lokacije.

Na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi od 20:30 časova biće održana srpska premijera dokumentarnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan “Liberation Day”, film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji. Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika…) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena. Na početku programa, u 20:30 časova nastupiće renomirana operska pevačica Anita Ferlez.

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će održati celovečernji koncert.

Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20:30 časova biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Django”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Prvi kontigent ulaznica po promo ceni od 750,00 dinara je rasprodat, a od juče do nedelje, 5. avgusta, ulaznice koštaju 1.000,00 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summit-a, kao i na ulazu u Letnju pozornicu, cena ulaznice iznosiće 1.200,00 dinara.

Napomena: ulaznice za muzički program Nišville jazz festivala (od 9. do 12. avgusta) neće važiti za otvaranje Nišville filmskog festivala i koncert grupe Laibach u nedelju, 5. avgusta!

Satnica programa na svečanom otvaranju Nišville Movie Summit festivala:

20:30 – 20:45 Anita Ferlez 

20:48 – 22:41 film “Maria by Callas”

22:50 – 00:30 koncert Laibach 

00:50 Film “Liberation Day”

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj pozornici i u sklopu Drive-in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto-pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Bouviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.

Online prodaja karata:

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/nisville-2018-nis-niska-tvrdava-1061358/performance.html

FB Event:

https://www.facebook.com/events/235920757011467/?active_tab=discussion

Official FB Nišville page: https://www.facebook.com/NisvilleJazzFestival/

Official Nišville web sajt: http://nisville.com/sr/home/

Izvor: Nišville Jazz Festival

Foto: Nišville promo

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar