Na Gradini zadržano oko 2 tone tekstila

Carinici su na Terminalu Gradina 5. avgusta ove godine zaplenili oko dve tone krijumčarene tekstilne robe iz Turske, vredne gotovo 23.000 evra. Za deo robe postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki, navode iz Uprave carina.

Prekršaj na Gradini je otkriven kada je analizom rizika kamion subotičkih registarskih oznaka, čije je krajnje odredište bila Raška izdvojen za detaljan pregled. U njemu je pored uredno prijavljene, pronađena i gotovo tona neprijavljene robe. Reč je o dečjim kompletima, dresovima, peškirima i kuhinjskim krpama. Za deo neprijavljene robe postoji i sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „adidas“ i „najk“.

Među prijavljenom robom pronađena je 121 rolna posteljnog platna, čija je ukupna težina preko jedne tone. Za pomenuto posteljno platno postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, jer se na njemu nalaze aplikacije diznijevih junaka i omiljenih dečjih likova iz crtanih filmova kao što su „spajdermen”, „sunđer bob“, „patrolne šape“, „frouzen“, „helou kiti“ i „kars“.

Kako vrednost zaplenjene robe prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zadržan je i kamion.

 Izvor i foto: Upravacarina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar