a
 

I ovog vikenda se očekuju gužve na najfrekventnijim graničnim prelazima

Letnja turistička sezona i kraj još jedne radne nedelje razlog su da saobraćaj bude pojačanog intenziteta.

U Auto-moto Savezu Srbije kažu da se veći protok vozila očekuje prvenstveno na Koridoru 10, koji iz pravca Bugarske i Makedonije vodi ka mađarskoj i hrvatskoj granici, ka crnomorskom Primorju i turističkim destinacijama.

Podsećaju se vozači da je usled turističke sezone vreme zadržavanja na graničnim  prelazima veoma često promenljivo.

Pošto se i ovog vikenda očekuju gužve na najfrekventinjim graničnim prelazima u Srbiji, putnicima i učesnicima u saobraćaju se preporučuju alternativni prelazi,

Osam veb kamera na internet portalu AMSS-a prate stanje na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Gradina i Preševo i prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intenzitetu saobraćaja.

P. Videnov (izvor: AMSS)

Foto: amss.org.rs

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar