a
 

Asfaltiran potez od 450 metara u Sutjeskoj ulici

Nakon nekoliko dana pripreme terena, koje su podrazumevale skidanje starog asfalta i postavljanje tamponskog sloja u Dimitrovgradu je juče asfaltirana ulica „Sutjeska“, od gimnazije do mlekare „Stara planina“. Dužina asfaltirane deonice puta iznosi 450 metara.

Radove u Sutjeskoj su finansirani iz budžeta Javnog preduzeća „Komunalac“ u sklopu redovnih aktivnosti za tekuću godinu. Utrošena sredstva su oko 5 miliona dinara. Izvođač radova je gređevinska firma „Drumovi A&D“ iz Pirota.

Istovremeno, sa asfaltiranjem u Sutjeskoj zavšreno je i krpljenje udarnih rupa u ulici „Hristo Botev“ kod „Centra za kulturu“.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar