a
 

Film „Ajde slnce zajde“ autora Vladimira Manića večeras na Filmskim susretima u Nišu

U okviru pratećeg programa 53. Filmskih susreta u Nišu u bioskopu ,Vilingrad“ večeras u 18:45 sati biće prikazano dokumentarno ostvarenje „Ajde slnce zajde“ autora Vladimira Manića.

Manić je poreklom iz dimitrovgradskog sela Izatovci, živi i radi u Nišu i godinama kamerom beleži prirodne lepote, floru, faunu i kulturno istorijsko nasleđe Stare planine.

U dokumentarno – etno filmu „Ajde slnce zajde“ glavnu ulogu tumači 90-godišnji starac Nacko Nikolov iz sela Izatovci, muziku su komponovali Aleksandar Petković i Aleksandar Vasov, a scenario i režiju potpisuje Vladimir Manić.

  A. Todorov

Foto: Vladimir Manić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar