Letnja škola foruma za etničke odnose

Forum za etničke odnose, u saradnji sa Visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo uz podršku ambasade Republike Bugarske u Beogradu, organizovao je letnju školu za mlade stručnjake istraživače u oblasti interetničkog, interkulturalnog i interkonfesionalnog dijaloga.

Forum za etničke odnose nastao je 1989. godine kao mreža od preko sto akademika i eksperata iz oblasti nacionalnih pitanja, etničkih odnosa i zaštite nacionalnih manjina. Sveobuhvatni cilj foruma za etničke odnose jeste unapređenje etničkih odnosa, sprečavanje etničkih sukoba, izgradnja poverenja, ublažavanje i rešavanje konflikata.

Jedna u nizu aktivnosti je i letnja škola koja je ove godine organizovana na Srebrnom Jezeru kod Velikog Gradišta u saradnji sa visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo uz podršku ambasade Republike Bugarske u Beogradu.

Ova letnja škola namenjena je mladim stručnjacima istraživačima u oblasti interetničkog, interkulturalnog i interkonfesionalnog dijaloga.

Predsednik foruma za etničke odnose Dušan Janjić pozdravio je sve prisutne i zahvalio se njegovoj ekselenciji Ambasadoru Republike Bugarske u Beogradu Radku Vlajkovu na nesebičnoj saradnji i prenošenju svojih iskustava mladim ljudima i istakao značaj ove akademije i letnje škole.

Specijalni gost prvog dana škole Ambasador Republike Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov koji je pre predavanja studentima održao sjajan motivacioni govor sa željom da motiviše mlade ljude da se uključe u promene u društvu, a na pitanje koje smo postavili ambasadoru na koji način iskustvo koje je Bugarska prošla u vezi s manjinskim pitanjima u procesu pristupanja Evropskoj Uniji može da pomogne Srbiji, ambasador je dao veoma konstruktivan odgovor koji pre svega podrazumeva spremnost svih strana na saradnju i toleranciju i poštovanje zakona svake države.

 Izvor i foto: sattelevizija.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar