a
 

Likovna kolonija „Poganovski manastir 2018“ od 8. do 15. septembra u selu Poganovo

Od 8. do 15. septembra u selu Poganovo biće održana 26. po redu međunarodna likovna kolonija „Poganovski manastir“. Otvaranje kolonije zakazano je za 10. septembar, u 19:00 časova, u galeriji „Metodi Meta Petrov“ u Dimitrovgradu.

Zoran Andonov, upravnik dimitrovgradske galerije kaže za portal FAR da će na otvaranju kolonije biti izloženi radovi učesnika prošlogodišnjeg 25. jubilarnog izdanja, a publici će se predstaviti i svi učesnici ovogodišnje smotre likovnog stvaralaštva.

„Učesnici kolonije biće likovni umetnici poreklom iz dimitrovgradskog kraja koji rade i stvaraju izvan Dimitrovgrada, kao i oni koji žive na teritoriji opštine. Među njima su – Jelica Donkov Ašanin, Sanja Filipović, Mirjana Denkov, Irena Hajrović Ilijev, Nikoleta Zdravkov, Dimitar Ilijev, Georgi Georgijev, Georgi Josifov, Milovan Penkov, Branko Nikolov, Dimitar Dimtrov, Ljubomir Nikolov, Zvonko Pavličić, Velča Velčev, Mića Mitić, Dušan Tomov i Teodor Ilijev“ – rekao ja Andonov.

Na otvaranju kolonije biće održana i promocija zbornika „25 godina likovne kolonije Poganovski manastir“ čiji je autor Jelena Pavličić, istoričar umetnosti iz Beograda.

  A. Todorov

Foto: Petar Videnov / Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar