a
 

Bosilegradski planinari osvojili Šangajski vrh na Suvoj planinini

Osmoro članova sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“ iz Bosilegrada učestvovalo je prošlog vikenda u usponu na Šangajski vrh (1508 m) na Suvoj planini.

Ova planinarska akcija okupila je oko 250 planinara iz Srbije, a učesnici pohoda krenuli su iz mesta Mali Krčimir i za pet časova popeli se na ovu planinsku kotu, koja svake godine privlači veliki broj planinara, turista i ljubitelja prirode

U mestu Tri lokve za sve učesnike je obezbeđen ručak (pasulj i svadbarski kupus), a tokom akcije planinari su posetili i atraktivnu Rakoš česmu. Organizator ovog uspona je planinarsko društvo „Trem 1810“ iz Donjeg Dušnika.

“Vreme je bilo kao stvoreno za boravak u prirodi i planinarenje. I ovoga puta, kao i u dosadašnjim akcijama, imali smo punu podršku opštine Bosilegrad i predsednika Vladimira Zaharijeva, te im se u ime SUP-a Mladost zahvaljujem.

Ujedno obaveštavam sve planinare i rekreativce da će naše udruženje u subotu, 15. septembra na Dan pešačenja organizovati pečačku turu na potezu Bosilegrad – selo Belut – selo Izvor – Bosilegrad” – izjavila je za portal Far Simka Džonev, predsednica sportsko udruženja za planinarstvo “Mladost”.

P. Videnov

Foto: iz albuma SUP “Mladost”

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar