a
 

Tri nagrade za KUD “Caribrod” na međunarodnom festivalu “Sarimsakli – Dikili trophy” u Turskoj

Prvi i drugi ansambl kulturno-umetničkog društva “Caribrod” uspešno se predstavio na 4. Međunarodnom festivalu “Sarimsakli – Dikili trophy” u Turskoj. KUD je osvojio tri nagrade – drugo mesto za najbolji ansambl, drugo mesto za najbolji orkestar i drugo mesto za najbolju koreografiju.

“Opet smo blistali. Čestitke svim članovima KUD-a na osvojenim nagradama” – napisao je na svom fejsbuk profilu Dalibor Gligorov, umetnički rukovodilac dimitrovgradskog kulturno-umetničkog društva.

U telefonskom razgovoru Gligorov je za FAR izjavio da je prezadovoljan nastupom folklorista i narodnog orkestra u veoma jakoj konkurenciji.

Pobednik festivala je KUD “Elektroporcelan” iz Aranđelovca, a na festivalu su nastupili folklorni ansambli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Turske i drugih zemalja. Učesnike je ocenjivao internacionalni žiri, a nagrade je uručio predsednik opštine Dikili Mustafa Tosun.

Poznato tursko letovalište bilo je mesto folklora, igre, pesme i druženja, odakle je poslata poruka mira i prijateljstva, a učesnici festivala uživali su i u čarima Egejskog mora i kulturno-istorijskiim znamenitostima.

Dešavanja na ovogodišnjem festivalu mogu se pogledati na društvenim mrežama facebook stranici instagram profilu.

P. Videnov

Foto: iz albuma D. Gligorova

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar