a
 

Košarkaši „Dimitrovgrada“ uspešno preskočili prvu prepreku u Kupu

U prvom kolu Kupa Srbije – I stepen košarkaši „Dimitrovgrada“ savladali su „Moravu“ iz Vladičinog Hana rezultatom 72:62. Susret je odigran 21. septembra u Dimitrovgradu.

Podmlađeni sastav dimitrovgrađana, predvođen trenerom igračem Bojanom Jovanovićem koji je ujedno bio i najbolji pojedinac susreta sa 15 postignutih poena, uspešno je preskočio prvu prepreku u Kupu. Pobednik je odlučen u poslednjoj četvrtini kada su domaći stigli do dvocifrene razlike koju nisu ispuštali do kraja meča.

U drugom kolu Kupa, koje je na programu sutra, dimitrovgradski košarkaši dočekuju u sportskoj hali u SC “Park“ ekipu „Niša“. Meč u Dimitrovgradu zakazan je za 18:30 časova.

  A. Todorov

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar