a

Prema izveštajima Poljoprivrednih službi, neoubičajeno niske temperature za ovaj period godine i jutarnji prizemni mrazevi negativno su se odrazili na povrtarske kulture. Mraz je na mnogim parcelama “obrao” zasade povrća, a pojedini povrtari su pretrpeli čak i milionske štete, saopštava Tanjug.

Mnogi  proizvođači su ovih dana uložili napore da što pre skinu rod sa njiva. Niske temperature prouzrokovale su štetu na krastavcima, a veliku štetu trpe i uzgajivači paprika, kojima takođe ne odgovara hladno vreme.

Prema rečima agrostručnjaka, za razliku od povrtara, ratari su manje zabrinuti, jer njima hladno vreme ne pravi velike probleme.

P. Videnov (izvor: Tanjug)

Foto: Profimedia

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar