a
 

Promocija romana „Rez“ Emila Petrova 29. septembra u Dimitrovgradu

Promocija romana „Rez“ književnika Emila Petrova biće održana u subotu, 29. septembra u Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu od 19:00 časova. Ovaj kulturni događaj organizuje Narodna biblioteka „Detko Petrov“, a pored autora romana, na promociji će govoriti pisac Branislav Janković, prvi čovek izdavačke kuće „Vrane“ iz Niša, koja je izdala ovo književno delo i Albena Milev, organizator kulturnih aktivnosti u dimitrovgradskoj biblioteci.

Roman “Rez” je sedma knjiga Emila Petrova, proznog pisca i pesnika, koji živi i stvara u Dimitrovgradu. Petrov je do sada napisao pet zbirki pesama – “Izgubljena ostrva” (1996), “U izgubljenom  gradu” (2000), “Let kroz sumrak” (2003), “Potonuli brodovi” (2007) i “Glina prašina i malo sećanja” (2013), a pored knjige “Rez, autor je i romana “Crna šuma” (2009). Emil Petrov je član Udruženja književnika Srbije.

U nedavnom intervjuu za portal FAR na pitanje da li je neophodno napraviti svojevrsni „rez“ barem jednom u životu, autor romana je kazao da svaki čovek nekad poželi da preseče stvari koje ga opterećuju i guše, i da krene dalje, ma kakva ga životna priča čekala.

“Mnogi, ipak odustaju i tinjaju u svojim kvadratima. Priznajem, za takve životne korake je potrebno mnogo ludosti i malo hrabrosti” – naglasio je Petrov.

“Rez” je snažna i emocionalna ljubavna priča, koja se dešava u našem okruženju, a prema rečima autora, ovo je njegovo najbolje i najvažnije delo, oštar i sirov roman koji ne pravi nikakve kompromise.

P. Videnov

Dizajn korica: Vladimir Laci Krstić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar