Obeležavanje dečije nedelje od 1. do 7. oktobra

Pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“ od 1. do 7. oktobra ove godine biće obeležena dečija nedelja. Tim povodom Osnovna škola „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu organizovaće veliki broj aktivnosti za učenike i roditelje.

U ponedeljak, 1. oktobra u sali Skupštine Opštine sa početkom od 12:30 biće održana sednica Učeničkog parlamenta. Dan kasnije, u velikoj sali „Centra za kulturu“ sa početkom od 11:00 sati, članovi pozorišne trupe „Kamičak“ izvešće predstavu „Mali princ“, a u 12:30 časova pozorišni ansambl dimitrovgradske gimnazije predstaviće se publici pozorišnim komadom „Đavo i Vute“.

U sklopu obeležavanja dečije nedelje biće organizovan susret sa pesnikinjom, poseta pripremne grupe učenicima IV razreda škole (3. oktobar), jesenji bazar i maskanbal u Željuši, kao i prodajna izložba dečijih rukotvorina na platou ispred „Centra za kulturu“ (4.oktobar).

U petak i subotu, 5. i 6. oktobra na programu je priredba „Dobrodošlica“ za đake prvake, odnosno emisija Radio vesela škola. Takođe, tokom dečije nedelje biće organizovane i razne sportske aktivnosti.

  A. Todorov

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Ostavi komentar