a
 

Druga memorijalna planinarska akcija “Zoran Mladenov Mladža” 6. oktobra

Memorijalna planinarska akcija “Zoran Mladenov Mladža” biće održana u subotu 6. oktobra. Akciju zajednički organizuju Planinarsko društvo “Caribrod” iz Dimitrovgrada i Planinarsko društvo “Vidlič” iz Pirota.

Mikan Andreev iz PD “Caribrod” kaže za FAR da se iz Dimitrovgrada za selo Poganovo kreće u 7:00 sati iz centra grada, a susret sa pirotskim planinarima je u periodu između 7:30 i 8:30 sati u Planinarskom domu “Greben”.

“U planu su tri varijante uspona – Greben, Vlaška planina i Basara, a koji ćemo uspon izabrati zavisi od sastava grupe i zajedničkog dogovora. Na uspon se kreće u 8:30 časova. U planinarskom domu u selu Poganovo obezbeđen je ručak za sve učesnike akcije u 15:00 sati po povratku sa uspona” – naglasio je Andreev.

Ovo je druga po redu memorijalna akcija posvećena Zoranu Mladenovu, jednom od najaktivnijih članova planinarskog društva “Caribrod”, velikom ljubitelju planinarstva, prirode, biciklizma i skijanja, koji je tragično  izgubio život 2016. godine.

Svi zainteresovani planinari koji žele da učestvuju u ovom memorijalnom planinarskom pohodu treba da se jave Mikanu Andreevu na telefon  063-1037698 ili Draganu Cvetkovu (Bucko) na telefon 069-5652208 najkasnije do petka 5. oktobra u 15:00 časova radi organizacije prevoza do sela Poganovo.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov / Dijana Jelenkov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar