a
 

FOTO: Sećanje na Zorana Mladenova – Drugi memorijalni planinarski uspon

U znak sećanja na dimitrovgradskog planinara i velikog ljubitelja prirode Zorana Mladenova, 6. oktobra organizovana je druga memorijalna planinarska akcija. Četrdesetak planinara iz Dimitrovgrada, Pirota i Niša učestvovalo je u ovom memorijalnom pohodu od sela Poganovo do planine Greben (1338m).

Zoran Mladenov Mladža je bio istaknuti član dimitrovgradskog planinarskog društva „Caribrod“, veliki ljubitelj planinarstva, skijanja i prirode, koji je tragično izgubio život 2016. godine.

U usponu su učestvovali njegovi prijatelji, planinari, članovi planinarskih društava „Caribrod“ iz Dimitrovgrada i „Vidlič“ iz Pirota. Akciju je organizovalo planinarsko društvo Caribrod u saradnji sa planinarskim društvom “Vidlič”, Sportsko turističkim centrom Caribrod, Sportskim savezom Caribrod i pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad.

Nakon okupljanja u selu Poganovo kod planinarskog doma, gde je bilo mesto susreta dimitrovgradskih i pirotskih planinara, i nakon dogovora sa planinarskim vodičima, odlučeno je da ove godine planinari osvoje planinu Greben. Ovu humanu planinarsku akciju pratilo je lepo i sunačano vreme, a u  fotogaleriji pogledajte najzanimljivije detalje sa ovog memorijalnog uspona posvećenog Zoranu Mladenovu Mladži.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov / Mikan Andreev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar