a

Glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević dobitnik je nagrade „Katarina Preradović 2018“. Kako je naveo žiri, Blagojeviću je ovo priznanje dodeljeno zato što je u svom radu ispoljio profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost, prenosi portal Južne vesti.

Nagradu je umesto Blagojevića, privremeno odsutnog iz Srbije, u njegovo ime i ime redakcije Južnih vesti primio zamenik urednika Aleksandar Stankov.

  A. Todorov (Izvor: Južne vesti)

Foto: JV

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar